Matkoilla nappaan aina ensimmäisenä lentokentältä paperisen kartan kohteesta ja merkkailen siihen matkan aikana paikkoja, joissa tahdon käydä. Matkan jälkeen kartat ovat hauskoja matkamuistoja ja ne muistuttavat siitä missä lopulta tuli käytyä. Paperinen kartta on itselle ehdoton, sillä oman puhelimen akunkestolla on turha tuudittautua sen luomaan turvaan.

Milanon matkalla Ventura Lambratessa törmäsin pariin hauskaan karttaan, joiden hankkimista jäin hetkeksi miettimään ihan tosissaan. Lopulta hotellilla odottava ääriään myöden pullisteleva käsimatkatavara palautui mieleen ja sitä myötä järki ostopäätöksessä. Nämä molemmat on kuitenkin tulleet aiemminkin vastaan joten enköhän jostain vielä tällaiset pääse nappaamaan mukaan! Ventura Lambrate tapahtuman lisäksi näitä myytiin Milanossa ainakin la Rinascente ostoskeskuksessa.

 photo maps1_zpsceiyjfzw.png

Here

Tyylikäs mustavalkoinen / mustaharmaa Here -pallokartta on hauska tapa pitää lukua siitä, missä päin maailmaa on tullut matkustettua. Pallokarttoja on kolmea eri kokoa ja värivaihtoehdot eroavat toisistaan siten, että mustavalkoiseen merkitään kohteet maittain ja harmaavalkoiseen kaupungeittain. Here -pallokarttoihin myyhdään erikseen punaisia nuppineuloja, joilla kohteet voi merkata, mutta mikään ei tietenkään estä keksimästä omaa tapaa!


Crumpled city

Crumpled city -kartat ovat nimensäkin mukaisesti rypistettäviä karttoja eri kaupungeista. Näistä rypistettävistä kartoista löytyy tätä nykyä jo kolmea erilaista tyyliä kuvassa näkyvän alkuperäisen version lisäksi. Crumpled city -kartat ovat kestävempiä kuin normaalit paperikartat ja ne kestävät myös vettä! Tällainen rypistettävän kartta on tehty yli 50:stä eri kaupungista, joten valinnanvaikeus saattaa astua vastaan kaupunkia valitessa. Ehkäpä jokin suosikkikohteista, jossa tulee käytyä useammin?

 photo maps2_zps8zoc6mzu.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram