photo _MG_7180_zpslzkzvzcx.png

En ole koskaan ollut kummoinen leipuri, joten tämäkin koitos oli ensimmäinen lajiaan. Kyseessä oli simppeli omenapiirakka ja sehän sopii tällaiselle aloittelijalle. Tuttuun tapaan tutkin ensin netistä monet eri ohjeet kunnes valitsin sieltä sen itselleni sopivimman. Joskus sitä toivoo vaan pääsevänsä kaikista helpoimmalla ja toisinaan taas kaipaa haastetta. Omenapiirakka taitaa vaan olla sellainen laji ettei tähän ihan hirveästi haastetta edes saa. Mutta voi pojat sitä tuoksua, millä asunto täyttyi piirakan valmistuessa uunissa! Tuo tuoksun aikaan saama tunne oli ainakin alkuun kuin jonkin valtavan virstanpylvään saavuttaneella. Onnistuminen on tietysti aina hienoa, mutta vähän oltiin liioitelluissa tunnelmissa tuossa kohtaa.

 photo _MG_7185_zpsvila9kwh.png

Murotaikina

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään (nämä on yleensä niitä kohtia jossa tulee oiottua, selittäkää joku ihan oikeasti miten tämä vaikuttaa lopputulokseen niin ehkä opettelen tekemään niinkuin ohjeessa sanotaan..) ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Lisää omenat ja paista uunissa 200 asteessa noin 18 minuuttia.

Tällä ohjeella valmistui itselleni kaksi pientä suloista piirakkaa, jotka katosivat muruakaan jälkeensä jättämättä muutamassa päivässä. Tarjoillaan tietysti vaniljajäätelön kanssa - kuinkas muutenkaan!

 photo _MG_7186_zps8yaoceju.png
 photo _MG_7197_zpsfgvp9qrg.png

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Instagram